Abrikozenpancakes

Ze zijn kleiner dan de pannenkoeken zoals wij ze bij ons kennen, maar zeker even lekker. In dit recept hebben we abrikozen aan het beslag toegevoegd.

Stap 1

Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker door elkaar in een kom.

Stap 2

De melk, het ei en de gesmolten boter goed door elkaar roeren en dit bij het andere mengsel gieten. Roeren tot een mooi glad beslag.

Stap 3

Laat het deeg rusten terwijl je de abrikozen in stukken snijdt.

Stap 4

Voeg de abrikozen toe aan het beslag en meng.

Stap 5

Verhit een beetje boter in een koekenpan.

Stap 6

Schep het beslag in de pan, en zorg ervoor dat je in elke schep wat van de abrikozen meehebt. Bak ze aan beide zijden goudbruin. Maak iets dikkere pannekoekjes van een 10 cm Indien je pan groot genoeg is kan je meerdere pancakes tegelijkertijd bakken.

Stap 7

Voeg indien nodig wat meer boter toe aan de pan.

Serveertip

Mix enkele abrikozen en verdeel deze puree over de pancakes.

Ingrediënten

Wat heb je nodig ?
  • 3 rijpe abrikozen (eventueel wat meer voor de abrikozenpuree)
  • 190g bloem
  • 10g bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 10g witte suiker
  • 295ml melk
  • 1 ei
  • 45g gesmolten boter

Tijd

Ongeveer 45 minuten

Moeilijkheids- graad

medium