Yakult gebruikt cookies op zijn websites voor analytische doeleinden én om uw gebruikersinstellingen en voorkeuren te onthouden voor volgende bezoeken aan onze websites. Indien u onze websites blijft bezoeken aanvaardt u het gebruik van deze cookies, zoals beschreven in onze privacyverklaring. Ok

De Japanse Keuken

De Japanse keuken: een gezonde zuivere keuken

De Japanse keuken valt op door haar eenvoud en respect voor zuivere smaken. Ze is heel anders dan de Chinese en de Europese. In Japan eet men minder vlees. Rijst, vis & soja staan er vaak op het menu.

Rijst, vis en soja

Rijst is de basis van de Japanse keuken. Het is een bron van koolhydraten en andere gezonde voedingsstoffen. Rijst zorgt voor een goed verzadigd gevoel. Zo ga je minder snoepen en zal je je niet zo snel ‘overeten’. Dat doen de meeste Japanners sowieso niet. Zij huldigen het Hara hachi bu-principe. Dit houdt in dat je je nooit meer dan 80% vol zou moeten eten.

Vis wordt door de Japanners vaak rauw gegeten. In deze puurste vorm behoudt vis al zijn voedingskwaliteiten. Vette vis als zalm, tonijn en haring bevat veel omega 3-vetzuren.

Soja bevat van nature een rijkdom aan hoogwaardige eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Soja bevat ook heel wat essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren.

Rauw, gestoomd of snel gegrild

Ook de bereidingswijze van de voedingsproducten maakt de Japanse keuken anders en gezond. Naast rauwe groenten en vis, eet men vaak gestoomde of licht gebakken producten. Dit maakt dat Japanners extra veel aandacht aan keukenhygiëne schenken en alles altijd zeer goed afspoelen en wassen.

Positief aan de Japanse keuken is ook dat ze weinig vet en snelle suikers bevat. Japanners eten ook veel minder vlees, zout en suiker dan wij in het westen. Zo blijven ze magerder en gezonder.

Proef het gewoon zelf eens. Loop eens binnen in een goed Japans restaurant. Of kom eens langs op een van de Yakult workshops. ‘Smakelijk’ … of in het Japans: ‘itadakimasu!’

De Japanse Bento-Box:

Bento’s zijn doosjes met lekkere verse gerechten die er prachtig uitzien.
Een eeuwenoud Japans gebruik!

meer weten

RECEPT: sushirijst

Rijst voor sushi is een erg kleverige rijstvariëteit met ronde, korte korrels. Hij lijkt enigszins op Camargue-rijst of rijst voor risotto. Het kookproces en de afkoeling moeten gecontroleerd verlopen zodat de rijst zijn ideale consistentie krijgt. Hij wordt aangemaakt met sushi-zu, dat wil zeggen azijn, die speciaal wordt verkocht voor sushi. Bij wijze van alternatief kunt u zelf uw azijn voor sushi maken.