Auberginedip met tarwe-vrij pitabrood

Stap 1:

Verwarm de grill, snijd de aubergine in tweeën (in de lengte) en grill gedurende 25 minuten tot de aubergine zacht is.

Stap 2:

Haal de aubergine van de grill en laat afkoelen. Haal het gegrilde vlees van de aubergine uit de schil en pureer deze met de rest van de ingrediënten in een kom tot de gewenste consistentie.

Stap 3:

Serveer de dip met geroosterd tarwe-vrij pitabrood of probeer met andere alternatieven zoals rijstwafels of groenten.

Ingrediënten

Wat heb je nodig ?
  • 2 middelgrote aubergines – gegrild, gepeld en gepureerd
  • 150 ml yoghurt
  • 1 handvol platte peterselie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels tahini
  • 2-3 theelepels knoflook doordrenkt met olijfolie
  • 1 tarwe-vrij pitabroodje per persoon
  • Zout – naar eigen smaak toevoegen

Tijd

+/- 35 minuten

Moeilijkheids- graad

medium