Aubergine, quinoa, feta en verse kruiden

 

 

Quinoa is een geweldig ingrediënt als alternatief voor couscous of pasta en is lekker in mediterraanse gerechten.

Stap 1

Verwarm de over voor op 200°C / stand 6

Stap 2

Snij de aubergines in de lengte in reepjes van 1,5 cm en leg ze op een bakplaat. Strooi er een beetje zout op en laat de reepjes gedurende 15 minuten liggen. Spoel de aubergineschijfjes dan goed onder koud water en dep ze droog.

Stap 3

Smeer twee grote bakplaten lichtjes in met olie en leg de aubergineschijfjes in rijen. Besprenkel met een beetje olijfolie en bak in de oven gedurende een 15-tal minuten tot de aubergineschijfjes gaar zijn.

Stap 4

Doe ondertussen de quinoa in een pan met twee keer het volume water en breng aan de kook. Zet dan op een lager vuur en laat de quinoa 8 minuten sudderen of totdat hij beetgaar is. Giet de quinoa af en doe hem in een kom met de resterende ingrediënten. Goed kruiden.

Stap 5

Wanneer de aubergineschijfjes gaar zijn en een goudbruine kleur krijgen, moet u ze uit de oven halen en een grote eetlepel van het quinoamengsel verspreiden op de bovenkant van elk aubergineschijfje. Plaats de aubergineschijfjes dan terug in oven voor nog eens 10 minuten.

Stap 6

Serveer de aubergine warm, rechtstreeks uit de oven.

Ingrediënten

Ingrediënten

• 2 aubergines
• keukenzout
• 1 eetlepel olijfolie
• 200 g quinoa
• 2 eetlepels pijnboompitten
• 80 g fijngehakte kerstomaten
• 1 eetlepel fijngehakte bieslook
• 1 eetlepel fijngehakte peterselie
• 150 g verkruimelde fetakaas
• zeezout en versgemalen zwarte peper ter garnering

Time

+/- 45 minuten

Moeilijkheids- graad

medium

Voedingswaarde / 

per portie van 252 g

Energie 340 kcal
Eiwitten 15,1 g
Koolhydraten 32,1
Waarvan suikers 7,1 g
Vetten 17,7 g
Vezels 4 g
Zout 822 mg

  • Proteïnen
  • Gluciden
  • Vetten