Avocadohummus (met getoast roggebrood)

Dit recept bevat geen toegevoegde olie. Avocado’s zijn van nature rijk aan goede vetten die zorgen voor de smeuïge textuur van de hummus.
Je bereidt deze hummus, met frisse citroensmaak, in een mum van tijd en je kan hem enkele dagen in de koelkast bewaren.

Stap 1

Spoel de kikkererwten onder stromend water en laat uitlekken.
Breng alle ingrediënten en het sap van 1 citroen samen in de keukenrobot en mix tot een gladde massa.
Proef en voeg naar smaak de rest van het citroensap toe.

Stap 2

Voeg voor een pittigere hummus enkele druppels tabasco toe.

Stap 3

Smeer de hummus over vers getoast roggebrood en laat het je smaken!

Ingrediënten

Wat heb je nodig?(6 porties)
  • 1 pot kikkererwten (+/- 400g)
  • 1 rijpe avocado, gepeld en zonder pit
  • 1 kleine geplette lookteen
  • sap van 1-2 citroenen
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 tl gemalen koriander of een busseltje verse gesnipperde koriander
  • Zout en peper naar smaak
  • 1/2 tl tabasco
  • Getoast roggebrood om te serveren (optioneel)

 

Tijd

Ongeveer 10 minuten

Moeilijkheids- graad

gemakkelijk