Helemaal in de ban van confituur? Niet verwonderlijk ook: deze zoete zaligheid is een klassieker die heel wat verschillende smaakcombinaties toelaat. Je kan echt alle richtingen uit en eindeloos variëren met fruit om de heerlijkste creaties te maken. Kies je favoriete (seizoens)fruit en wij helpen je op weg!

Combi-tuur

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Abrikozen en rabarber, aardbeien en banaan, braambessen en frambozen … Het kan allemaal! Kan je in de winkel je favoriete smaak niet vinden? Het is perfect mogelijk om een recept te pimpen en er je eigen unieke, creatieve toets aan te geven.

Zo ga je te werk:

Kook het fruit in een pot tot het begint te borrelen. Doe er vervolgens suiker bij (per kilogram fruit 600 tot 800 gram, afhankelijk van je eigen voorkeur, natuurlijk) en schep er het schuim af als het borrelen terug begint. Giet daarna de confituur in potten en sluit deze goed af.

De juiste specerijen

Het recept hierboven is natuurlijk maar het basisrecept. Je confituur verder parfumeren en op smaak brengen met specerijen, is absoluut een aanrader. Het resultaat is altijd een culinaire verrassing! Probeer bijvoorbeeld kaneel, vierkruidenpoeder, kruidnagals, steranijs of sezuanpeper. Nog een bolletje ijs erbij en smullen maar …

Ons favoriete recept

Er zijn er veel om uit te kiezen, maar appelconfituur met munt is onze absolute topper!

Daarvoor heb je 500 gram appels, 10 takjes verse munt, 2 eetlepels fijngehakte munt en confituursuiker voor nodig. Breng de appelpartjes aan de kook met een bodempje water tot er een fruitmoes ontstaat. Daar mogen vervolgens de samengebonden takjes munt bij. Laat ongeveer drie minuten koken, tot het stollingspunt is bereikt.

Haal de takjes munt uit de moes en voeg de fijngehakte muntblaadjes toe en roer goed om. Vul de putjes, schroef deze dicht en laat omgekeerd afkoelen.

Bron: http://madamconfituur.com/