Bosbessen muffins

Dit is een Amerikaanse klassieker.  Een lekkere bosbessen muffin is moeilijk te weerstaan, en je kan er een flink aantal in één keer bakken. Wat je niet onmiddellijk meester kan bewaar je enkele dagen in een gesloten doos. 

Stap 1

Roer de boter en de suiker samen tot een smeuïge crème. Meng er één na één de eieren onder. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig ondergewerkt is.

Stap 2

Zeef vervolgens de bloem, bakpoeder en zout en voeg een derde hiervan toe aan het botermengsel.

Stap 3

Giet er een derde van de melk bij en dan nog eens een derde van het bloemmengsel.

Stap 4

Herhaal dit tot alle ingrediënten zijn verwerkt en spatel er tenslotte de bosbessen voorzichtig onder.

Stap 5

Verdeel het mengsel over 12 muffinvormpjes en strooi de havermout erover.

Stap 6

Bak in een voorverwarmde oven op 180ºC gedurende 25 minuten.

Ingrediënten

Voor 12 muffins
  • 60g boter
  • 115g suiker
  • 2 eieren
  • 250g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 125ml melk
  • 150g bosbessen
  • 25g havermout
  • een snuifje zout

Tijd

35 à 40 minuten

Moeilijkheids- graad

medium