Yakult, fiere sponsor van Volleybalclub Mendo!

Sport vraagt veel van je lichaam. Maar … geeft ook veel terug. Daarom sponsort Yakult overal ter wereld sporters en sportclubs. Van de professionele baseball spelers van de Tokyo Yakult Swallows over het Nederlandse Shorttrackteam tot … Volleybalclub Mendo uit Booischot bij Heist-op-den-Berg. Tijd voor een interview met voorzitter Guy Valkenborg.

Yakult: Wat betekent en doet ‘Mendo’ eigenlijk?

GV: “Onze wat vreemde clubnaam is een letterwoord voor “Met Eendracht Naar De Overwinning”. Wij zijn al lang een vaste waarde in het Belgische volleybal. Met 4 dames-, 6 heren- en een tiental jeugdploegen, bieden we meer dan 250 leden de kans om hun sport in de beste omstandigheden uit te oefenen. Ieder op zijn niveau.”

Yakult: Jullie besteden ook veel aandacht aan de jeugdopleiding.

GV: “Klopt, net als de vorige vier jaren is de jeugdwerking van onze club bekroond met de titel ‘Gouden jeugdclub’. Mendo wil kinderen op een plezante manier leren volleyballen en hen zien doorgroeien naar een zo hoog mogelijk niveau. Enkele jeugdspelers slaagden er al in om van hun hobby hun beroep te maken in de Belgische, Franse en zelfs Italiaanse competitie.”

Yakult: Waarom is Yakult als partner belangrijk voor jullie?

GV: “Uiteraard is financiële ondersteuning belangrijk. En we willen kwaliteit bieden. Zowel op vlak van faciliteiten als begeleiding. Sponsors zijn dus meer dan welkom. Zeker als ze ook een bijkomende dimensie brengen, zoals aandacht voor gezonde voeding.”

Yakult: Doen jullie iets met die ‘bijkomende dimensie’?

GV: “We organiseren sessies over gebalanceerde en complete voeding voor sporters. We benadrukken bij begeleiders, sporters en ouders ook altijd het belang van een actieve levensstijl. Zo creëren we met Yakult een sponsoringsverhaal met meerwaarde!”

Yakult: Nog veel succes!