Gehaktballetjes met maïs

Opvallend en met een lekkere bite!

Stap 1.

Meng het gemengd gehakt met de ingrediënten onder A.

Stap 2.

Laat de maïs uitlekken en dep droog met keukenpapier.

Stap 3.

Rol kleine gehaktballetjes van het gehakt, ongeveer zo groot als een golfbal.

Stap 4.

Meng de maizena van de ingrediënten onder B en de maïs, en spreid het mengsel uit op een bord.

Stap 5.

Rol de gehaktballetjes door het maizena-maïsmengsel en zorg ervoor dat de maïs mooi rondom het vleesballetje zit.

Stap 6.

Leg de balletjes op een bord, doe er plastic folie omheen maar niet te strak. De balletjes worden tijdens het garen iets groter en anders krijgen ze een vreemde vorm.

Stap 7.

Leg ze 5 minuten in de microgolfoven op 900 W of ‘stoom’ ze 10 minuten. Deze grappige gehaktballetjes kunnen zowel warm als koud gegeten worden, lekker met tomatenketchup, mayonaise of mosterd.

Ingrediënten

voor 4 personen
    • 300 gram gemengd gehakt

A:

    • 2 eetlepels fijngehakte lenteui / bosui
    • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
    • 1 eetlepel Japanse sake (optioneel)
    • 1 theelepel maizena
    • 2 theelepels Japanse  sojasaus
    • 1 ei
    • 1/3 – 1/2 theelepel zout
    • klein beetje zwarte peper

B:

    • 400 gram maïs uit blik
    • 3 eetlepels maizena

Tijd

25 minuten

Moeilijkheids- graad

gemakkelijk

Voedingswaarde / 

per persoon

Energie 301 kcal / 1257 kJ
Eiwit 19,1 g
Vet 15,6 g
Koolhydraten 19,1 g
Voedingsvezel 3,7 g

  • Eiwit
  • Vet
  • Koolhydraten