Granaatappel-boekweit salade met feta

Stap 1

Spoel de boekweitkorrels grondig af in koud water.

Stap 2

Breng 750 ml water aan de kook.

Stap 3

Voeg de boekweit al roerend toe en zet het deksel op de pot. Laat op zacht vuur 20 minuten sudderen tot het meeste water is opgenomen. Voeg de fijngesneden peterselie of munt toe.

Stap 4

Verwijder de kookpot van het vuur, laat het overtollige water weglopen en laat nog 10 minuten staan.

Stap 5

Voeg de verkruimelde feta toe, bestrooi met de granaatappelpitten en meng alles mooi met elkaar.

Stap 6

Gebruik een spiraalsnijder of een aardappelschiller om dunne, lange slierten te snijden van de courgette. Voeg deze toe aan het mengsel.

Stap 7

Snij de paprika in kleine blokjes en meng ook onder de salade.
Fris opdienen.

Ingrediënten

Wat heb je nodig ? (voor 2 personen)
  • 150g boekweitkorrels 
  • Pitjes van 1 granaatappel 
  • 1 handvol peterselie of munt  
  • 60g feta kaas, verkruimeld  
  • 1 courgette  
  • 1 paprika  

Tijd

+/- 30 minuten

Moeilijkheids- graad

medium