Les enfants sont rois à Houtopia !

Kinderen baas in Houtopia!

Op weekend in de Ardennen en nog op zoek naar een leuke activiteit voor de kinderen? Dan heeft Yakult de perfecte tip: Houtopia in Houffalize!
Is Houtopia een museum, een pretpark, een recreatiecentrum, een …? We zakten af naar de vallei van de Ourthe om het te vragen aan de directrice van deze wonderlijke plek.

Yakult: Welk concept zit er achter Houtopia?

Delphine Didriche: Houtopia is een park waar kinderen en volwassenen kennismaken met de echte waarden van het kind zijn. In Houtopia willen we ook iedereen sensibiliseren om de Rechten van Het Kind te respecteren.

Yakult: Klinkt ingewikkeld …

DD: Nee, dat is het zeker niet. We pakken dat op een creatieve, ludieke en pedagogisch verantwoorde manier aan. Zo start een bezoek aan het centrum met een wervelend multimediaspektakel rond kinderen en hun rechten. Vijf megaschermen dompelen je onder in ons verhaal. Daarna begint een interactieve ontdekkingstocht. Het doel? Spelenderwijs leren. Je kan hier op verkenning gaan in de mond van reus Oscar, een oude Incatempel onderzoeken, een storm ontketenen, de kringloop van het water volgen en… spelen natuurlijk. In onze grote buitenspeeltuin, prachtig gelegen in een meander van de Ourthe.

Yakult: Houffalize ligt in hartje Ardennen. Wat valt hier voor gezinnen en families nog allemaal te beleven?

DD: Oh, in de vallei van de Ourthe verveel je je nooit. Als je een “1+1=3”-pas koopt, kun je ook nog naar ‘de wereld van de rivier’ Rivéo in Hotton en naar Le Parc à Gibier, het wildpark in La Roche. Met zo’n speciale pas betaal je maar twee van de drie attracties. Verder kan je hier in de buurt natuurlijk prachtig wandelen en mountainbiken.

Yakult: Een laatste vraag: wat heeft Houtopia met Yakult?

DD: De filosofie van Yakult draait rond ‘werken aan een gezonde samenleving’. Die invalshoek spreekt ons bij Houtopia zeker aan. Zelf actief bezig zijn met gezondheid is nu eenmaal een heel belangrijke boodschap om mee te geven aan kinderen. Heel wat van de informatie die we in Houtopia geven, gaat ook over ons lichaam en hoe we daarmee omspringen. In die context sponsort Yakult ons al jaren. Het bedrijf heeft ook zijn steentje bijgedragen aan de creatie van een expomodule over de spijsvertering. Informatie die interessant is voor jong en oud.

Meer info op www.houtopia.be