Yakult gebruikt cookies op zijn websites voor analytische doeleinden én om uw gebruikersinstellingen en voorkeuren te onthouden voor volgende bezoeken aan onze websites. Indien u onze websites blijft bezoeken aanvaardt u het gebruik van deze cookies, zoals beschreven in onze privacyverklaring. Ok

Japans koken met Makikookt!

Makiko's gevulde shii-take

De Japanse Makiko Miyagawa woont in Nederland en werkt bij Yakult. Ze is dol op koken en verrast vrienden en familie altijd met de lekkerste en fraaiste Japanse gerechten. Zelf Japans leren koken? Hier vind je Makiko’s favoriete recepten en kookdemo’s. Eet smakelijk, Itadakimasu!

Stap 1.

Snijd het steeltje van de shii-take af maar gooi de steeltjes niet weg! Snijd de steeltjes en de ui heel fijn en doe dit bij het gehakt. Voeg zout toe en meng goed.

Stap 2.

Doe een beetje bloem in de binnenkant van de shii-take, dan blijft het gehakt beter 'plakken.' Vul dan de shii-take met het gehaktmengsel.

Stap 3.

Verhit de olie in de koekenpan, doe de shii-take met de kant van het gehakt naar beneden in de pan en doe er een deksel op. Draai, als het gehakt gaar is, de shii-take voorzichtig om. Doe alle ingrediënten voor de saus erbij in de pan en meng ze.

Stap 4.

Laat alles op een middelhoog vuur doorkoken totdat de saus is ingedikt en er een laagje op de paddenstoelen zit. Snijd een aantal shii-takes door voor een mooi effect. Serveer met wat peterselie voor een frisgroene uitstraling.

Tip!

Je kunt dit gerecht ook maken zonder de saus. Bak de gevulde paddenstoelen met wat olie en eet ze met een beetje mayonaise of tomatenketchup!

Ingrediënten

voor 4 personen

16 stuks shii-take

  • Voor de vulling:
    • 250 gram gemengd gehakt
    • 1 kleine ui
    • 1 theelepel zout
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 eetlepel plantaardige olie
  • Voor de saus:
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 2 eetlepels sake
    • 2 eetlepels mirin
    • 2 eetlepels suiker
  • Garnering:
    • Peterselie

Tijd

60 minuten

Moeilijkheids- graad

easy

Nutrition Facts / 

per persoon

Energie 221 kcal / 921 kJ
Eiwit totaal 14,9 g
Vet totaal 13,8 g
Vetzuren totaal verzadigd 4,8 g
Vetzuren enkelv onverz 6,5 g
Vetzuren meerv onverz 1,3 g

  • Eiwit
  • Vet
  • Koolhydraten

Koolhydraten totaal 8,4 g
Mono- en disacchariden totaal 6,32 g
Voedingsvezel totaal 2,1 g
Natrium 876 mg