Japanse aardappelsalade

Home made is the best!

Stap 1.

Schil de aardappels en kook ze gaar in water.

Stap 2.

Kook de winterwortel en sperziebonen kort in de microgolfoven, 2-3 minuten op 900 W of een paar minuten in water.

Stap 3.

Snij het ei en de avocado in kleine stukjes.

Stap 4.

Pureer de gekookte aardappels en meng ze dan goed met alle andere ingrediënten.
Je kan naar eigen smaak ook weer wasabi toevoegen.

Ingrediënten

voor 4 personen
    • 3 middelgrote of 2 grote aardappels
    • 1 avocado
    • 2 eetlepels winterwortel in kleine blokjes (5mm x 5mm)
    • 2 eetlepels kleingesneden sperziebonen
    • 1 hardgekookt ei
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 3 cm wasabi uit een tube (Japanse mosterd)
    • ½ eetlepel sojasaus

Tijd

20 minuten

Moeilijkheids- graad

medium

Voedingswaarde / 

per persoon

Energie 152 kcal / 631 kJ
Eiwit 2,9 g
Vet 12,1 g
Koolhydraten 6,9 g
Voedingsvezel 2,1 g

  • Eiwit
  • Vet
  • Koolhydraten