Yakult gebruikt cookies op zijn websites voor analytische doeleinden én om uw gebruikersinstellingen en voorkeuren te onthouden voor volgende bezoeken aan onze websites. Indien u onze websites blijft bezoeken aanvaardt u het gebruik van deze cookies, zoals beschreven in onze privacyverklaring. Ok

Japanse gehaktballetjes gevuld met spruitjes

‘Echt om op te eten!’

Stap 1.

Maak de spruitjes schoon en snijd er op het steeltje een kruis in. Zo worden ze sneller gaar. Kook ze in water met een beetje zout beetgaar.

Stap 2.

Fruit de ui in een beetje boter of olie en laat afkoelen.

Stap 3.

Meng de onderstaande ingrediënten door het rundergehakt en kneed het gehaktmengsel goed tot het een soepel en glad geheel wordt:
- kleingesneden ontbijtspek
- gefruite ui
- paneermeel
- melk
- peper, zout en eventueel wat nootmuskaat

Stap 4.

Doe bloem op de spruitjes en bedek ze één voor één volledig met het gehaktmengsel. Maak er mooie gehaktballetjes van met het spruitje als vulling.

Stap 5.

Braad de gehaktballetjes aan met boter en met het deksel op de pan totdat ze mooi goudbruin zijn. Je kunt ze zowel warm als koud eten.

Tip!

Snijd de balletjes doormidden voor het serveren. Dat geeft een mooi effect. Maak er een lekker dipsausje bij van een beetje mayonaise, tomatenketchup en Japanse of Engelse mosterd. Echt haute cuisine op je bord!

Ingrediënten

Voor 4 personen
    • 10 spruitjes
    • 200 gram (runder)gehakt
    • 5 dunne plakjes kleingesneden ontbijtspek
    • 1 kleine ui, fijn gesnipperd
    • 2 eetlepels melk
    • 2 eetlepels paneermeel
    • 2 eetlepels bloem
    • mayonaise
    • tomatenketchup
    • Japanse of Engelse mosterd
    • boter of olie om te bakken
    • zout, peper en nootmuskaat

Tijd

30 minuten

Moeilijkheids- graad

medium

Voedingswaarde / 

per persoon

Energie 334 kcal / 1388kJ
Eiwit 19,7 g
Vet 23 g
Koolhydraten 11,2 g
Voedingsvezel 1,7 g

  • Eiwit
  • Vet
  • Koolhydraten