Yakult gebruikt cookies op zijn websites voor analytische doeleinden én om uw gebruikersinstellingen en voorkeuren te onthouden voor volgende bezoeken aan onze websites. Indien u onze websites blijft bezoeken aanvaardt u het gebruik van deze cookies, zoals beschreven in onze privacyverklaring. Ok

Makiko’ s snelle ‘kipfilet met gember’

Makkelijk en lekker, ideaal als je weinig tijd heb

Stap 1.

Meng de kip goed door de marinade en laat 15 tot 30 minuten intrekken.

Stap 2.

Zet een wok of grote bakpan op het vuur en doe de zonnebloemolie erbij.

Stap 3.

Haal de kipfilet uit de marinade en bak hem samen met de ui goed gaar.

Stap 4.

Voeg nu de rest van de marinade weer toe en verhit het geheel nog even goed op hoog vuur. Serveer er witte rijst bij.

Ingrediënten

voor 4 personen
    • 3 grote kipfilets, in blokjes van ½ cm dikte
    • 1 ui in reepjes van ½ cm dikte
    • 1-2 eetlepels zonnebloemolie

Marinade:

    • 5 eetlepels Japanse sojasaus (van Kikkoman bijvoorbeeld)
    • 3 eetlepels Japanse sake (Japanse rijstwijn)
    • ½ eetlepel suiker
    • 1 eetlepel gembersap (rasp een verse gemberwortel en pers het sap eruit)

Tijd

15 minuten en 30 minuten intrekken marinade

Moeilijkheids- graad

medium

Voedingswaarde / 

per persoon

Energie 338 kcal / 1418 kJ
Eiwit 42 g
Vet 14,7 g
Koolhydraten 8,8 g
Voedingsvezel 0,4 g

  • Eiwit
  • Vet
  • Koolhydraten