Linzen met huisbereide worst van varkensvlees, wijn en rozemarijn

BEREIDING (VOOR 4)

Iedereen houdt wel van worst, maar in bereide worst zitten meestal tarwe en andere granen. Maak hem zelf, dan kunt u de granen weglaten en het vetgehalte beperken. Dit verwarmende, hartige gerecht bevat linzen. Die zijn niet alleen lekker, maar ook vezelrijk.

Stap 1.

Meng het varkensgehakt, de wijn, het venkelzaad en de rozemarijn en breng op smaak met zout en peper.

Stap 2.

Verdeel het mengsel in 8 en rol elk deel in een worstvorm van 8 cm lang en 3 cm diameter. Verpak de worsten stevig in zilverpapier waarvan u de uiteinden omdraait zoals de verpakking van een snoepje.

Stap 3.

Breng een grote pan met water aan de kook.

Stap 4.

Pocheer de worsten 3 minuten in het kokende water.

Stap 5.

Laat afkoelen en verwijder het zilverpapier. Door ze te pocheren, behouden de worsten hun vorm.

Stap 6.

Giet 2 eetlepels olie in een bakpan en bak de worsten aan alle kanten goudbruin.

Stap 7.

Doe 1 eetlepel olie in een pan en fruit de wortels, de aardappels en de knolselderie.

Stap 8.

Giet een beetje water in de pan, voeg de kerstomaatjes toe, dek af met een deksel en laat nog 5 minuten, of tot de groenten gaar zijn, verder stoven.

Stap 9.

Voeg de linzen toe en leg de worsten erbovenop. Laat nog 5 minuten zachtjes op het vuur sudderen zodat alles gloeiend heet is.

Ingrediënten

Ingrediënten
  • 500 g varkensgehakt
  • 2 el droge witte wijn
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl gehakte rozemarijn
  • Zout en zwarte peper
  • 3 el olijfolie
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 150 g aardappelen, in kleine blokjes
  • 100 g knolselderie, in kleine blokjes
  • 10 kerstomaatjes
  • 240 g groene linzen in blik, uitgelekt

Time

+/- 30 minuten

Moeilijkheids- graad

medium