Is er een verband tussen het beroemde flesje Yakult en Mario ?

Yakult is al meer dan 80 jaar een dagelijkse gewoonte van Japanners, en sinds 1964 wordt het door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt. Maar ook heel wat andere wereldbekende bedrijven vinden hun oorsprong in Japan. Denk maar eens aan Nintendo. Dit bedrijf ontwikkelt al meer dan 30 jaar videospellen, maar begon ooit klein met de verkoop van Hanafuda speelkaarten in 1889. Hoewel Nintendo in een heel andere sector actief is, ligt de Nintendo-filosofie dicht bij die van yakult. ‘Iedereen laten lachen die Nintendo aanraakt’ of zoals de filosofie bij Yakult geldt: ‘Samen werken aan een gezonde samenleving’.

Nintendo & Co., Ltd.

Reizen door verschillende werelden en vechten tegen kwaadaardige monsters, bij Nintendo is het allemaal dagelijkse kost. Waan je dus in de wondere wereld van Mario en Luigi, red samen met Link de prinses Zelda of verover zoveel mogelijk gouden bananen in Donkey Kong. Nintendo & Co., Ltd. is altijd al één van de grootste spelers geweest op vlak van spelsystemen. In totaal verkochten ze al meer dan 4,6 miljard videogames en 725 miljoen spelconsoles.

Japanse samenwerkingen

Het eerste spelsysteem ontstond in samenwerking met het Japanse bedrijf Mitsubishi Electric. Hierdoor verkreeg Nintendo plots de technische middelen om hun eerste videospel met microprocessor uit te brengen voor thuisgebruik. Deze videospellen worden in 1980 in Japan gedistribueerd en later ook over de hele wereld.

Jumpman, beter bekend als … Mario

Mario verscheen voor het eerst in 1980 in het spel ‘Donkey Kong’, waar hij Jumpman heette. Vanaf dan kreeg Mario zijn eigen spel en werd hij hét icoon van het merk.

Familie console

In 1984 ontwikkelde Nintendo de eerste Famicom-familie-console, die in de rest van de wereld wordt omgedoopt naar ‘Nintendo Entertainment System’ (NES). Sindsdien heeft het merk verschillende andere consoles uitgebracht, zoals Nintendo DS, Game Boy, WII of Nintendo Switch. En elke keer weer brengt de nieuwe console een glimlach op het gezicht van wie hem aanraakt.