Over Yakult

Productieproces

Hoe maken we Yakult?

Onze missie is de wereld blijer te maken met bacteriën, flesje voor flesje. In 1935 werden de Yakult flesjes nog van glas gemaakt, met de hand gevuld en gedopt met een kurk.

Ons kleine flesje

Het iconische Yakult flesje is niet veel veranderd sinds het ontworpen werd in 1968 door de bekroonde designer Isamu Kenmochi. Direct herkenbaar, makkelijk drinkbaar en uniek. Onze beroemde vorm is geïnspireerd op het traditionele Japanse gelukspoppetje – de Kokeshi.

Waarom suiker?

Hoe maken we het perfecte flesje Yakult?

Daar hebben we natuurlijk een paar belangrijke onderdelen voor nodig: de unieke L. casei Shirota bacteriën van Yakult, hoogwaardige ingrediënten en een ingewikkeld fermentatieproces, uitgevoerd onder strikte kwaliteitscontroles en procedures. Wist je dat er bijna een week fermentatie voor nodig is om een flesje Yakult te produceren? Dit is onder andere wat Yakult zo uniek maakt.

Een week vol aandacht, warmte (letterlijk) en fermentatie.

Miljarden bacteriën tellen

Ja, we tellen ze echt! Kwaliteitscontroles in onze fabriek zorgen ervoor dat er tenminste 20 miljard unieke L. casei Shirota in elk flesje zitten. Deze controles worden op elke partij uitgevoerd. Dankjewel, bacterietellers!

Hier zie je hoe Yakult wordt gemaakt