De productie van Yakult

Hoe krijg je miljarden bacteriën in één flesje?

Dagelijks drinken miljoenen mensen over heel de wereld een flesje Yakult.
Eén flesje bevat miljarden bacteriën.
Maar hoe krijgen we bij Yakult die bacteriën in die flesjes? Met andere woorden: hoe wordt Yakult gemaakt? We nemen een kijkje achter de schermen van onze fabriek.

Fermentatie

Het proces begint met het oplossen van de basisingrediënten van Yakult: magere melkpoeder, water en glucosesiroop. 
Hier wordt de Lactobacillus casei Shirota toegevoegd en is het beginproduct klaar voor het fermentatieproces.  Fermenteren betekent dat melksuikers (lactose) worden omgezet in melkzuur. De Lactobacillus casei Shirota heeft nu de tijd om door te groeien. Tijdens het fermenteren wordt de temperatuur van de oplossing constant gehouden om precies het juiste aantal bacteriën te kunnen bereiken.

Klaar om te drinken

Yakult produceert zijn kleine flesjes zelf in de fabriek. De spuitgietmachines produceren zo’n 11.000 flesjes per uur. Per flesje is slechts 3 gram volledig recyclebaar polystyreen nodig.

De flesjes worden binnen één tiende van een seconde gevuld en hermetisch afgesloten door middel van een aluminium schildje. Daarna worden ze razendsnel verpakt. Na het verpakken, worden de flesjes binnen 48 uur getransporteerd naar de supermarkten in de Europese landen.

Tijdens het hele verpakkings- en transportproces wordt de koudeketen nooit onderbroken. Het is belangrijk dat Yakult koel bewaard wordt, bij maximum 7°C.  Zodoende blijven de goede bacteriën LcS van optimale kwaliteit.

Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.