Over de hele wereld drinken miljoenen mensen dagelijks een flesje Yakult.
Eén flesje bevat miljarden unieke bacteriën LcS.
Maar hoe krijgen we bij Yakult die bacteriën in die flesjes? Met andere woorden: hoe wordt Yakult gemaakt? We nemen een kijkje achter de schermen van onze fabriek.
Het proces begint met het oplossen van de basisingrediënten van Yakult: magere melkpoeder, water en glucosesiroop.
Hier wordt de L. casei Shirota toegevoegd en is het beginproduct klaar voor het fermentatieproces. Fermenteren betekent dat melksuikers (lactose) worden omgezet in melkzuur. De L. casei Shirota heeft nu de tijd om door te groeien. Tijdens het fermenteren wordt de temperatuur van de oplossing constant gehouden om precies het juiste aantal bacteriën te kunnen bereiken.
Yakult produceert zijn kleine flesjes zelf in de fabriek. De spuitgietmachines produceren zo’n 11.000 flesjes per uur. Per flesje is slechts 3 gram volledig recyclebaar polystyreen nodig.
De flesjes worden binnen één tiende van een seconde gevuld en hermetisch afgesloten door middel van een aluminium schildje. Daarna worden ze razendsnel verpakt. Na het verpakken, worden de flesjes binnen 48 uur getransporteerd naar de supermarkten in de Europese landen.
Tijdens het hele verpakkings- en transportproces wordt de koudeketen nooit onderbroken. Het is belangrijk dat Yakult koel bewaard wordt, bij maximum 7°C. Zodoende blijven de goede bacteriën LcS van optimale kwaliteit.
We beloven dat onze mails alleen maar inspirerende en nuttige informatie bevatten! Wil je niks missen van onze activiteiten?