Oosterse rijstnoedels met tofu

De ingrediënten voor dit eenvoudige maar smakelijke tofugerecht laten je gegarandeerd proeven van het Oosten. Marineer de tofu een dag op voorhand voor een supersnelle bereiding.

Stap 1.

Breng 100 ml water aan de kook en voeg de amandelboter, het limoensap en de limoenzeste toe en meng goed. Laat afkoelen. Voeg de uitgelekte tofu toe en zorg dat die goed bedekt is met de marinade. Laat gedurende minstens 30 minuten of de hele nacht in de koelkast staan.

Stap 2.

Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af.

Stap 3.

Roerbak ondertussen de peulen 3 minuten in de chili-olie en voeg de paksoi toe. Roerbak nog 2 minuten zodat die zacht wordt en voeg dan de afgegoten noedels en de tofu met de marinade toe.

Stap 4.

Roerbak om alles goed te verwarmen.

Variatietips:

Er bestaan verschillende soorten rijstnoedels, dus experimenteer met verschillende merken en diktes om erachter te komen welke soort je het lekkerst vindt. De tofu kan je eventueel vervangen door kip, varken of vis.

Ingrediënten

voor 4 personen
  • Rijstnoedels – zie serveersuggestie op de verpakking
  • Komijnpoeder, kurkumapoeder goed gemengd met het pindakaasmengsel – 1 theelepel van elk
  • 4 kroppen paksoi
  • 20 peulen
  • 6 eetlepels amandelboter
  • sap en zeste van 1 limoen
  • 400 g tofu, in blokjes gesneden
  • 1-2 eetlepels olijfolie geïnfuseerd met chili
  • 1-2 rode chilipepers, naar smaak
  • Zout, naar smaak

 

Tijd

Moeilijkheids- graad

medium

Voedingswaarde / 

per portie

Energie 306 kcal
Vet 22,7 g
Koolhydraten 20,7 g

  • Vet
  • Koolhydraten
  • Eiwit
  • Voedingsvezel

Eiwit 3,9 g
Voedingsvezel 0,8 g
Zout 0,2 g