Yakult gebruikt cookies op zijn websites voor analytische doeleinden én om uw gebruikersinstellingen en voorkeuren te onthouden voor volgende bezoeken aan onze websites. Indien u onze websites blijft bezoeken aanvaardt u het gebruik van deze cookies, zoals beschreven in onze privacyverklaring. Ok

Makiko’ s rijst met gemengde paddenstoelen

Makiko’ s rijst met gemengde paddenstoelen tover je in 30 minuten op tafel!

Stap 1.

Maak de paddenstoelen schoon (vegen of borstelen, niet wassen!) en snijd alles in hapklare stukjes. Snijd de jonge ui in ringetjes en hak de knoflook heel fijn.

Stap 2.

Kook de Japanse rijst zorgvuldig. Zodra de rijst klaar is, kun je starten met het bakken van de paddenstoelen. Verhit de olijfolie of de boter in de pan. Je kunt ook voor de helft olijfolie gebruiken en de andere helft boter. Doe de paddenstoelen erbij.

Stap 3.

Schep de paddenstoelen goed om in de vetstof, voeg de fijngehakte knoflook toe en roerbak alles samen.

Stap 4.

Voeg de sojasaus toe als de paddenstoelen gaar zijn. Proef en doe er, naar smaak, peper en zout bij. Voeg als laatste de fijngesneden ui toe.

Stap 5.

Meng de paddenstoelenmix met de warme rijst en serveer direct.

Tip!

Deze paddenstoelensaus is ook lekker bij spaghetti, dan wordt het 'Pasta Japanse stijl'!

Ingrediënten

voor 4 personen
    • ongeveer 500g gemengde paddenstoelen
    • 2 tenen knoflook
    • 1 jonge ui
    • 2 eetlepels olijfolie of boter
    • 2 eetlepels sojasaus
    • zout en peper
    • Japanse rijst (4 porties)

 

Tijd

30 minuten

Moeilijkheids- graad

gemakkelijk

Voedingswaarde / 

per persoon

Energie 308kcal /1299 kJ
Eiwit 7,4 g
Vet 7,5 g*
*waarvan
Vetzuren verzadigd 3,3 g
Vetzuren enkelv onverz 2,9 g
Vetzuren meerv onverz 0,8 g

  • Eiwit
  • Vet
  • Koolhydraten

Koolhydraten 51,1 g
Mono en disacchariden 2,5 g
Voedingsvezel 2,7 g
Natrium 148 mg