De 5 prioriteiten op mijn bord

Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

“Vrij van” diëten (zonder lactose, gluten…) zijn een echte hype geworden. Toch moeten we, volgens de Hoge Gezondheidsraad, meer voedzame voedingsmiddelen eten.

Wat we eten staat namelijk in verband met onze gezondheid. De voedingstak, ontwikkeld door Food in Action in samenwerking met het Institut Paul Lambin, houdt hier rekening mee. Het geeft, in volgorde van belangrijkheid, de 5 voedingsmiddelen die het meeste aandacht verdienen. Door rekening te houden met deze prioriteiten kan je je gezondheid ondersteunen:

1. Meer volkoren graanproducten

2. Meer groenten en fruit

3. Meer peulvruchten

4. Meer noten en zaden

5. Minder zout

ONTDEK DE VOEDINGSTAK

Wat we eten staat namelijk in verband met onze gezondheid. De voedingstak, ontwikkeld door Food in Action in samenwerking met het Institut Paul Lambin, houdt hier rekening mee. Het geeft, in volgorde van belangrijkheid, de 5 voedingsmiddelen die het meeste aandacht verdienen. Door rekening te houden met deze prioriteiten kan je je gezondheid ondersteunen:

1. Meer volkoren graanproducten
2. Meer groenten en fruit
3. Meer peulvruchten
4. Meer noten en zaden
5. Minder zout

ONTDEK DE VOEDINGSTAK

Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.