Gezonde recepten

Porridge in een nieuw jasje

Havermoutpap of “porridge” is echte comfortfood en bovendien heel gezond als ontbijt. Havermout is rijk aan complexe koolhydraten, plantaardige eiwitten en vezels en zorgt voor een snel en langdurig gevoel van verzadiging. Het is een uitstekend basisingrediënt waarmee je eindeloos kan variëren voor een lekker en verkwikkend ontbijt.  

 

Ontdek ons ​​recept

Ingrediënten

  • 4 eetlepels havervlokken
  • 1 peer
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 2 eetlepels amandelen

Bereiding

  1. Snijd de peer in stukjes.
  2. Laat ze enkele minuten garen in een steelpan op een matig vuurtje.
  3. Voeg de speculaaskruiden, de havervlokken en de melk toe. Goed roeren.
  4. Giet de bereiding in een kommetje en garneer met amandelen.

Tip: Dit ontbijt kan je warm of koud eten, aan jou de keuze! Afhankelijk van het seizoen kan je ook ander fruit gebruiken. Wil je meer omega 3-vetzuren? Vervang dan de amandelen door walnoten.

Haver bevat verschillende soorten vezels die elkaar aanvullen:

  • Oplosbare vezels, zoals bètaglucanen, houden onze darmmicrobiota in balans.
  • Onoplosbare vezels, zoals zemelen, dragen bij aan een vlotte transit.  
Heb je niet meteen honger als je 's morgens opstaat ? Neem porridge mee en geniet van een lekker ontbijt on the go !

Meer artikels