Quinoa met zalm en pestodressing

Dit gerecht is rijk aan omega-3 vetzuren en kan zowel warm als koud geserveerd worden.  
Kan perfect op voorhand bereid worden en dus ideaal om mee te nemen naar je werk.  

Stap 1

Spoel de quinoa grondig af onder koud water.

Stap 2

Voeg quinoa toe aan 400 ml kokend water, roer en zet het deksel op de pot. Laat 20 minuten op een laag vuur sudderen tot het meeste water is opgenomen.

Stap 3

Van het vuur halen en eventueel overtollig water afgieten. Laat 10 minuten wellen.

Stap 4

Voeg de gesneden spinazie toe aan de quinoa en dek af zodat de spinazie kan slinken.

Stap 5

Snijd de tomaten en druiven doormidden. Voeg samen met de zalm, de rozijnen en de sesamzaadjes aan de quinoa toe. Goed mengen

Stap 6

Maak een dressing van de pesto en de yoghurt en voeg naar smaak peper en zout toe.

Stap 7

Voeg tot slot de gesnipperde koriander, basilicum en dille aan de dressing toe.

Stap 8

Schenk de dressing over de quinoa salade of serveer deze apart.
Besprenkel desgewenst met citroen

Ingrediënten

Wat heb je nodig ?
  • 150g quinoa  
  • 1 bosje koriander   
  • 1 handvol basilicum  
  • 1 handvol dille  
  • 1 soeplepel (+/- 15) rozijnen 
  • 10 druiven  
  • 2 handvol verse spinazie  
  • 14 kerstomaten 
  • 1 blikje zalm; +/- 200g uitgelekt  
  • 1/2 bos verse koriander  
  • 2 eetlepels sesamzaadjes  
  • 2 eetlepels groene of rode pesto 
  • 200ml (soja-)yoghurt  
  • 1 citroen 
  • Versgemalen peper & zout  

Tijd

+/- 40 minuten

Moeilijkheids- graad

medium