Abrikozenpancakes

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Stap 1.

Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker door elkaar in een kom.

Stap 2.

De melk, het ei en de gesmolten boter goed door elkaar roeren en dit bij het andere mengsel gieten. Roeren tot een mooi glad beslag.

Stap 3.

Laat het deeg rusten terwijl je de abrikozen in stukken snijdt.

Stap 4.

Voeg de abrikozen toe aan het beslag en meng.

Stap 5.

Verhit een beetje boter in een koekenpan.

Stap 6.

Schep het beslag in de pan, en zorg ervoor dat je in elke schep wat van de abrikozen meehebt. Bak ze aan beide zijden goudbruin. Maak iets dikkere pannekoekjes van een 10 cm Indien je pan groot genoeg is kan je meerdere pancakes tegelijkertijd bakken.

Stap 7.

Voeg indien nodig wat meer boter toe aan de pan.

Serveertip!

Mix enkele abrikozen en verdeel deze puree over de pancakes.

Ingrediënten:

  • 3 rijpe abrikozen (eventueel wat meer voor de abrikozenpuree)
  • 190g bloem
  • 10g bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 10g suiker
  • 295ml melk
  • 1 ei
  • 45g boter
Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.