Verwarm de over voor op 200°C / stand 6
Snij de aubergines in de lengte in reepjes van 1,5 cm en leg ze op een bakplaat. Strooi er een beetje zout op en laat de reepjes gedurende 15 minuten liggen. Spoel de aubergineschijfjes dan goed onder koud water en dep ze droog.
Smeer twee grote bakplaten lichtjes in met olie en leg de aubergineschijfjes in rijen. Besprenkel met een beetje olijfolie en bak in de oven gedurende een 15-tal minuten tot de aubergineschijfjes gaar zijn.
Doe ondertussen de quinoa in een pan met twee keer het volume water en breng aan de kook. Zet dan op een lager vuur en laat de quinoa 8 minuten sudderen of totdat hij beetgaar is. Giet de quinoa af en doe hem in een kom met de resterende ingrediënten. Goed kruiden.
Wanneer de aubergineschijfjes gaar zijn en een goudbruine kleur krijgen, moet u ze uit de oven halen en een grote eetlepel van het quinoamengsel verspreiden op de bovenkant van elk aubergineschijfje. Plaats de aubergineschijfjes dan terug in oven voor nog eens 10 minuten.
Serveer de aubergine warm, rechtstreeks uit de oven.
We beloven dat onze mails alleen maar inspirerende en nuttige informatie bevatten! Wil je niks missen van onze activiteiten?