Avocadohummus (met getoast roggebrood)

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Stap 1.

Spoel de kikkererwten onder stromend water en laat uitlekken.
Breng alle ingrediënten en het sap van 1 citroen samen in de keukenrobot en mix tot een gladde massa.
Proef en voeg naar smaak de rest van het citroensap toe.

Étape 2

Voeg voor een pittigere hummus enkele druppels tabasco toe.

Étape 3

Smeer de hummus over vers getoast roggebrood en laat het je smaken!

Ingrediënten:

6 porties
  • 1 pot kikkererwten (+/- 400g)
  • 1 rijpe avocado, gepeld en zonder pit
  • 1 kleine geplette lookteen
  • sap van 1-2 citroenen
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ½ tl gemalen koriander of een busseltje verse gesnipperde koriander
  • Zout en peper naar smaak
  • ½ tl Tabasco
  • Getoast roggebrood om te serveren (optioneel)
Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.