Bosbessen muffins

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Stap 1.

Roer de boter en de suiker samen tot een smeuïge crème. Meng er één na één de eieren onder. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig ondergewerkt is.

Stap 2.

Zeef vervolgens de bloem, bakpoeder en zout en voeg een derde hiervan toe aan het botermengsel.

Stap 3.

Giet er een derde van de melk bij en dan nog eens een derde van het bloemmengsel

Stap 4.

Herhaal dit tot alle ingrediënten zijn verwerkt en spatel er tenslotte de bosbessen voorzichtig onder.

Stap 5.

Verdeel het mengsel over 12 muffinvormpjes en strooi de havermout erover.

Stap 6.

Bak in een voorverwarmde oven op 180ºC gedurende 25 minuten.

Ingrediënten:

Voor 12 muffins
  • 60g boter
  • 115g suiker
  • 2 eieren
  • 250g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 125 ml mel
  • 150g bosbessen
  • 25g havermout
  • Een snuifje zout
Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.