Crackers van zaden met labneh-dip en gegrilde tomaten

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Stap 1.

Verwarm de oven op 250°C.

Doe alle ingrediënten voor de crackers in een grote kom en meng goed. Stort het mengsel uit tussen twee vellen bakpapier en rol plat met een deegrol.

Stap 2.

Verwijder het bovenste velletje bakpapier en bak de crackers gedurende 9 minuten in de oven op 250°C

Stap 3.

Doe de kerstomaatjes in een ovenschaal samen met de rietsuiker, oregano, rozemarijn, peper en zout.

Stap 4.

Plaats ze vervolgens gedurende 8 à 12 minuten in een voorverwarmde oven van 250°C.

Stap 5.

Maak ondertussen de labneh: mix de feta samen met de yoghurt glad. Breng op smaak met komijn, citroenzeste, peper en zout.

Stap 6.

Doe de labneh in een kommetje en lepel er de geroosterde tomaten over. Breek de crackers in stukjes en serveer samen met de dip.

In samenwerking met Michaël Sels, hoofddiëtist UZA en gepassioneerde chef.

Ingrediënten:

Voor 6 personen
  • 25 g gebroken lijnzaad
  • 25 g zonnebloempitten
  • 25 g havermout
  • ½ eetlepel maïszetmeel
  • 1 ei
  • ¼ koffielepel oregano
  • ¼ koffielepel rozemarijn
  • Peper en zout
  • 100 g feta
  • 300 g yoghurt
  • ½ koffielepel komijn
  • De zeste van ½ citroen
  • 200 g kerstomaatjes
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • Peper en zout

Informatie voedingstabel

/ Per portie
Energie
171 kcal
Eiwitten
8.3 g
Vetten
9.9 g
Koolhydraten
10.7 g
Vezels
2.9 g
Zout
0,65 g
Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.