Gebakken zalm met groenten en shii-take

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Stap 1.

Strooi wat zout op de zalmfilets en laat ze 15 minuten op keukenpapier liggen. Dep de zalm daarna droog.

 

Stap 2.

Snijd de paprika en ui in dunne reepjes en de shii-take in reepjes van ongeveer 5 mm.

Stap 3.

Leg per persoon een deel van de groenten en shii-take op aluminiumfolie en doe de zalm erop. Strooi er wat peper overheen. Leg de rest van de groenten en shii-take weer boven op de zalm. Doe er een stukje boter op en schenk er wat sake of droge witte wijn overheen. Vouw de folie goed dicht.

 

Stap 4.

Doe de pakketjes in een voorverwarmde oven op 200 °C (heteluchtoven 190 °C) en bak ze 15 minuten.

 

Stap 5.

Doe er bij het serveren wat citroensap en sojasaus overheen. Geniet ervan!

Ingrediënten:

Voor 2 personen
  • 2 zalmfilets
  • ½ rode of gele paprika
  • ½ ui
  • 6 shii-take (Japanse paddenstoelen)
  • 2 theelepels sake of droge witte wijn
  • 20 g boter
  • ½ uitgeperste citroen
  • scheutje sojasaus
  • Peper en zout
  • aluminiumfolie

Informatie voedingstabel

/ Per portie
Energie
306,88 kcal / 1274,72kJ
Eiwitten
21,32 g
Vetten
22,50 g
Koolhydraten
3,65 g
Mono en disacchariden
2,95 g
Vezels
1,10 g
Natrium
253,74 mg
Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.