Gehaktballetjes met maïs

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Stap 1.

Meng het gemengd gehakt met de ingrediënten onder A.

Stap 2.

Laat de maïs uitlekken en dep droog met keukenpapier.

Stap 3.

Rol kleine gehaktballetjes van het gehakt, ongeveer zo groot als een golfbal.

Stap 4.

Meng de maizena van de ingrediënten onder B en de maïs, en spreid het mengsel uit op een bord.

Stap 5.

Rol de gehaktballetjes door het maizena-maïsmengsel en zorg ervoor dat de maïs mooi rondom het vleesballetje zit.

Stap 6.

Leg de balletjes op een bord, doe er plastic folie omheen maar niet te strak. De balletjes worden tijdens het garen iets groter en anders krijgen ze een vreemde vorm.

Stap 7.

Leg ze 5 minuten in de microgolfoven op 900 W of ‘stoom’ ze 10 minuten. Deze grappige gehaktballetjes kunnen zowel warm als koud gegeten worden, lekker met tomatenketchup, mayonaise of mosterd.

Ingrediënten:

Voor 4 personen
  • 300 gram gemengd gehakt
  • - A -
  • 2 eetlepels fijngehakte lenteui / bosui
  • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
  • 1 eetlepel Japanse sake (optioneel)
  • 2 theelepels Japanse sojasaus
  • 1 theelepel maizena
  • 1 ei
  • 1/3 – 1/2 theelepel zout
  • klein beetje zwarte peper
  • - B -
  • 400 gram maïs uit blik
  • 3 eetlepels maizena

Informatie voedingstabel

/ Per portie
Energie
301 kcal / 1257 kJ
Eiwitten
19,1 g
Vetten
15,6 g
Koolhydraten
19,1 g
Vezels
3,7 g
Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.