Doe 2 eidooiers in een glazen kom over een zacht sudderende pan met water en klop tot ze bleek zijn.
Voeg de helft van het sap van de citroen toe en klop opnieuw gedurende 10 seconden.
Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe aan de eidooiers en klop het geheel goed door. Wanneer het mengsel begint in te dikken, kunt u de boter in een constante stroom toevoegen en voortdurend kloppen.
Proef, breng op smaak met zout en peper en voeg indien nodig meer citroensap toe.
Haal de pan van het vuur met de kom er nog bovenop totdat je klaar bent om te serveren.
Om de eieren te pocheren, breng je een kookpot met twee derde vol water aan de kook en voeg je de azijn toe.
Laat zachtjes sudderen en kraak de eieren in het water aan de andere kant van de pot.
Kook ongeveer 4 minuten, tot de eiwitten net stevig zijn.
Rooster het brood met een beetje boter en leg ze met de voorkant naar boven op elk bord.
Leg de gerookte zalm op elk bord, gevolgd door het gepocheerde ei en bedek het geheel met een lepel hollandaise saus.
We beloven dat onze mails alleen maar inspirerende en nuttige informatie bevatten! Wil je niks missen van onze activiteiten?