Gerookte zalm en gepocheerde eieren met hollandaise saus

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

- Hollandaise saus -

Stap 1.

Doe 2 eidooiers in een glazen kom over een zacht sudderende pan met water en klop tot ze bleek zijn.

Stap 2.

Voeg de helft van het sap van de citroen toe en klop opnieuw gedurende 10 seconden.

Stap 3.

Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe aan de eidooiers en klop het geheel goed door. Wanneer het mengsel begint in te dikken, kunt u de boter in een constante stroom toevoegen en voortdurend kloppen.
Proef, breng op smaak met zout en peper en voeg indien nodig meer citroensap toe.

 

Stap 4.

Haal de pan van het vuur met de kom er nog bovenop totdat je klaar bent om te serveren.

- Gepocheerde eieren -

Stap 1.

Om de eieren te pocheren, breng je een kookpot met twee derde vol water aan de kook en voeg je de azijn toe.

Stap 2.

Laat zachtjes sudderen en kraak de eieren in het water aan de andere kant van de pot.
Kook ongeveer 4 minuten, tot de eiwitten net stevig zijn.

Rooster het brood met een beetje boter en leg ze met de voorkant naar boven op elk bord.
Leg de gerookte zalm op elk bord, gevolgd door het gepocheerde ei en bedek het geheel met een lepel hollandaise saus.

Ingrediënten:

Voor 4 personen
  • 4 stukjes gerookte zalm
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 100g boter
  • 1 citroen
  • 4 sneetjes brood
  • Zout en peper
  • 1 theelepel azijn
Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.