Granaatappel-boekweit salade met feta

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Stap 1.

Spoel de boekweitkorrels grondig af in koud water.

Stap 2.

Voeg de boekweit al roerend toe en zet het deksel op de pot. 

Stap 3.

 Laat op zacht vuur 20 minuten sudderen tot het meeste water is opgenoen. 

Stap 4.

Voeg de fijngesneden peterselie of munt toe.

Stap 5.

Verwijder de kookpot van het vuur, laat het overtollige water weglopen en laat nog 10 minuten staan.

Stap 6.

Voeg de verkruimelde feta toe, bestrooi met de granaatappelpitten en meng alles mooi met elkaar.

Stap 7.

Gebruik een spiraalsnijder of een aardappelschiller om dunne, lange slierten te snijden van de courgette. Voeg deze toe aan het mengsel.

Stap 8.

Snij de paprika in kleine blokjes en meng ook onder de salade.
Fris opdienen.

Ingrediënten:

Voor 2 personen
  • 150 g boekweitkorrels
  • Pitjes van 1 granaatappel
  • 1 handvol peterselie of munt
  • 60 g feta kaas, verkruimeld
  • 1 courgette
  • 1 paprika
Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.