Haringsalade met gefermenteerde rode biet

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Voor de dressing

Stap 1.

Meng de yoghurt met het citroensap, moster en de groene kruiden.

Stap 2.

Voeg naar smaak peper toe en eventueel ook wat currypoeder

Voor de salade

Stap 1.

Was de komkommer en het witloof.

Stap 2.

Snijd de komkommer in blokjes en de augurk in plakjes.

Stap 3.

Maak de blaadjes van het witloof los en snijd in fijne reepjes.

Stap 4.

Garneer het witloof, augurk en komkommer op een schotel.

Stap 5.

Maak de haring (rolmops) mooi en snijd de vis in reepjes. Leg de reepjes vis over de salade.

Stap 6.

Garneer het geheel met de kappertjes en gefermenteerde rode biet.

Stap 7.

Werk het geheel af met een beetje dressing.

Stap 8.

Serveer het slaatje met enkele sneetjes brood als lunch.

In samenwerking met Nathalie Antonis, erkende diëtiste en foodlover.

Ingrediënten:

Voor 4 personen
  • 1 komkommer
  • 2 augurken
  • 2 rode bieten, gefermenteerd, in dunne plakjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 stuks witloof
  • 2 zure haringen (rolmops)
  • Enkele snede volkoren of meergranen brood
  • 125 g yoghurt
  • ½ eetlepel citroensap
  • ½ eetlepel mosterd
  • Peper, zout
  • 1 eetlepel gesnipperde groene kruiden naar keuze (peterselie, bieslook…)

Informatie voedingstabel

/ Per portie
Energie
221 kcal
Eiwitten
13,4 g
Vetten
7,6 g
Koolhydraten
21,9 g
Vezels
5,2 g
Zout
2,7 g
Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.