Darmvriendelijke recepten
Havermoutpap met een carrotcake-twist
Havermout is licht verteerbaar, bevat weinig vet en veel oplosbare vezels. Perfect voor de darmen.
Met de medewerking van Michaël Sels, hoofddiëtist UZA
4 personnes
20 min
Ingrediënten:
- 250 ml halfvolle melk
- 200 ml wortelsap
- 75 g havermoutvlokken
- 200 g wortelen
- 30 g walnoten
- 1 koffielepel gemalen kaneel
Bereiding
- 1 Stap 1 is echt eenvoudig: plaats een steelpannetje op het vuur en doe er alvast de melk, het kaneel het wortelsap en de havermout in. Breng het geheel aan de kook en laat 3 minuten sudderen.
- 2 Rasp ondertussen de wortelen fijn. Gebruik hiervoor een dunne rasp, zo zijn de wortelreepjes sneller zacht.
- 3 Haal de havermoutpap van het vuur alvorens de geraspte wortelen eronder te mengen. Laat 2 minuten rusten.
- 4 Verdeel de nog warme carrotcake-pap gelijkmatig over vier kommetjes en werk af met grof gehakte walnoten.
Tip
Wil je het toch wat zoeter maken? Een lepeltje vloeibare honing erover en smullen maar.