Havermoutpap met een carrotcake-twist

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Stap 1.

Stap 1 is echt eenvoudig: plaats een steelpannetje op het vuur en doe er alvast de melk, het kaneel het wortelsap en de havermout in. Breng het geheel aan de kook en laat 3 minuten sudderen.

Stap 2.

Rasp ondertussen de wortelen fijn. Gebruik hiervoor een dunne rasp, zo zijn de wortelreepjes sneller zacht.

Stap 3.

Haal de havermoutpap van het vuur alvorens de geraspte wortelen eronder te mengen. Laat 2 minuten rusten.

Stap 4.

Verdeel de nog warme carrotcake-pap gelijkmatig over vier kommetjes en werk af met grof gehakte walnoten.

TIP: wil je het toch wat zoeter maken? Een lepeltje vloeibare honing erover en smullen maar.

In samenwerking met Michaël Sels, hoofddiëtist UZA en gepassioneerde chef.

Ingrediënten:

Voor 4 personen
  • 250 ml halfvolle melk
  • 200 ml wortelsap
  • 75 g havermoutvlokken
  • 200 g wortelen
  • 30 g walnoten
  • 1 koffielepel gemalen kaneel

Informatie voedingstabel

/ Per portie
Energie
181 kcal
Eiwitten
6.3 g
Vetten
7.2 g
Koolhydraten
20.3 g
Vezels
5.0 g
Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.