Darmvriendelijke recepten

Havermoutpap met een carrotcake-twist

Havermout is licht verteerbaar, bevat weinig vet en veel oplosbare vezels. Perfect voor de darmen.

Met de medewerking van Michaël Sels, hoofddiëtist UZA

4 personnes

20 min

  • 250 ml halfvolle melk
  • 200 ml wortelsap
  • 75 g havermoutvlokken
  • 200 g wortelen
  • 30 g walnoten
  • 1 koffielepel gemalen kaneel
  • 1 Stap 1 is echt eenvoudig: plaats een steelpannetje op het vuur en doe er alvast de melk, het kaneel het wortelsap en de havermout in. Breng het geheel aan de kook en laat 3 minuten sudderen.
  • 2 Rasp ondertussen de wortelen fijn. Gebruik hiervoor een dunne rasp, zo zijn de wortelreepjes sneller zacht.
  • 3 Haal de havermoutpap van het vuur alvorens de geraspte wortelen eronder te mengen. Laat 2 minuten rusten.
  • 4 Verdeel de nog warme carrotcake-pap gelijkmatig over vier kommetjes en werk af met grof gehakte walnoten.

Tip

Wil je het toch wat zoeter maken? Een lepeltje vloeibare honing erover en smullen maar.