Darmvriendelijke recepten

Havermoutpap met een carrotcake-twist

Havermout is licht verteerbaar, bevat weinig vet en veel oplosbare vezels. Perfect voor de darmen.

Met de medewerking van Michaël Sels, hoofddiëtist UZA

4 personnes

20 min

  • 250 ml halfvolle melk
  • 200 ml wortelsap
  • 75 g havermoutvlokken
  • 200 g wortelen
  • 30 g walnoten
  • 1 koffielepel gemalen kaneel
  • 1 Stap 1 is echt eenvoudig: plaats een steelpannetje op het vuur en doe er alvast de melk, het kaneel het wortelsap en de havermout in. Breng het geheel aan de kook en laat 3 minuten sudderen.
  • 2 Rasp ondertussen de wortelen fijn. Gebruik hiervoor een dunne rasp, zo zijn de wortelreepjes sneller zacht.
  • 3 Haal de havermoutpap van het vuur alvorens de geraspte wortelen eronder te mengen. Laat 2 minuten rusten.
  • 4 Verdeel de nog warme carrotcake-pap gelijkmatig over vier kommetjes en werk af met grof gehakte walnoten.

Tip

Wil je het toch wat zoeter maken? Een lepeltje vloeibare honing erover en smullen maar.

Meer darmvriendelijke recepten