Maak de spruitjes schoon en snijd er op het steeltje een kruis in. Zo worden ze sneller gaar. Kook ze in water met een beetje zout beetgaar.
Fruit de ui in een beetje boter of olie en laat afkoelen.
Meng de onderstaande ingrediënten door het rundergehakt en kneed het gehaktmengsel goed tot het een soepel en glad geheel wordt:
– kleingesneden ontbijtspek
– gefruite ui
– paneermeel
– melk
– peper, zout en eventueel wat nootmuskaat
Doe bloem op de spruitjes en bedek ze één voor één volledig met het gehaktmengsel. Maak er mooie gehaktballetjes van met het spruitje als vulling.
Braad de gehaktballetjes aan met boter en met het deksel op de pan totdat ze mooi goudbruin zijn. Je kunt ze zowel warm als koud eten.
Snijd de balletjes doormidden voor het serveren. Dat geeft een mooi effect. Maak er een lekker dipsausje bij van een beetje mayonaise, tomatenketchup en Japanse of Engelse mosterd. Echt haute cuisine op je bord!
We beloven dat onze mails alleen maar inspirerende en nuttige informatie bevatten! Wil je niks missen van onze activiteiten?