Japanse gehaktballetjes gevuld met spruitjes

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Stap 1.

Maak de spruitjes schoon en snijd er op het steeltje een kruis in. Zo worden ze sneller gaar. Kook ze in water met een beetje zout beetgaar.

Stap 2.

Fruit de ui in een beetje boter of olie en laat afkoelen.

Stap 3.

Meng de onderstaande ingrediënten door het rundergehakt en kneed het gehaktmengsel goed tot het een soepel en glad geheel wordt:
– kleingesneden ontbijtspek
– gefruite ui
– paneermeel
– melk
– peper, zout en eventueel wat nootmuskaat

Stap 4.

Doe bloem op de spruitjes en bedek ze één voor één volledig met het gehaktmengsel. Maak er mooie gehaktballetjes van met het spruitje als vulling.

 

Stap 5.

Braad de gehaktballetjes aan met boter en met het deksel op de pan totdat ze mooi goudbruin zijn. Je kunt ze zowel warm als koud eten.

 

Tip!

Snijd de balletjes doormidden voor het serveren. Dat geeft een mooi effect. Maak er een lekker dipsausje bij van een beetje mayonaise, tomatenketchup en Japanse of Engelse mosterd. Echt haute cuisine op je bord!

Ingrediënten:

Voor 4 personen
  • 10 spruitjes
  • 200 gram (runder)gehakt
  • 5 dunne plakjes kleingesneden ontbijtspek
  • 1 kleine ui, fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels bloem
  • mayonaise
  • tomatenketchup
  • Japanse of Engelse mosterd
  • boter of olie om te bakken
  • zout, peper en nootmuskaat

Informatie voedingstabel

/ Per portie
Energie
334 kcal / 1388kJ
Eiwitten
19,7 g
Vetten
23 g
Koolhydraten
11,2 g
Vezels
1,7 g
Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.