Kip karaage

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Stap 1.

Snijd de kip in hapklare stukken.

 

Stap 2.

Mix de ingrediënten voor de marinade en doe de stukjes kip erbij. Meng alles goed en laat ongeveer 20 tot 30 minuten in de marinade staan.

 

Stap 3.

Verwarm de arachideolie in de pan. Gebruik een wok of een diepe bak- of koekenpan. De kip moet in elk geval in de olie kunnen staan en het liefst zelfs ondergedompeld kunnen worden. Verwarm de olie tot ongeveer 170-180 graden. Test de temperatuur door een houten chopstick in de olie te houden. Als er belletjes uit de chopstick komen, dan is de temperatuur goed.

Stap 4.

Terwijl de olie opwarmt, doe je wat tarwebloem in een plastic zak. Doe een voor een de kipstukjes in het zakje en schudt regelmatig om. Strooi na ongeveer vier tot vijf stukjes kip steeds nieuwe tarwebloem in het zakje. Ga zo door tot alle kip bedekt is met bloem. Heb je niet voldoende aan vier eetlepels bloem? Voeg dan wat extra toe.

Stap 5.

Als de temperatuur van de olie goed is (170-180 graden), voeg je de kip toe. Pas op voor spatten! Zijn de kipstukjes helemaal ondergedompeld in de olie, keer ze dan na een minuut en frituur nog een minuut. Laat de kip daarna uitlekken op keukenpapier en laat rusten voor vier á vijf minuten. Gebruik je minder olie, frituur dan beide kanten voor anderhalve minuut. Ook hier eerst goed laten uitlekken en rusten.

Stap 6.

Verhit de olie nu tot ongeveer 180-190 graden. Gebruik de houten chopstick om de temperatuur te testen, als de bubbels iets groter worden, dan is de temperatuur goed.

Stap 7.

Frituur alle kipstukjes opnieuw tot er een krokant laagje op zit. Dat duurt circa twee minuten.

Stap 8.

Serveer de kipnuggets Karaage met een schijfje citroen en wat verse peterselie.

Geniet ervan!

Ingrediënten:

Voor 4 personen
  • 4 malse kippendijenfilets
  • Arachideolie voor het frituren
  • 4 eetlepels tarwebloem
  • - Voor de marinade -
  • 2 eetlepels sake
  • 4 eetlepels sojasaus
  • Beetje geraspte gember
  • 1 eetlepel mirin of 1 theelepel suiker
  • Optioneel 1 of 2 tenen geraspte knoflook

Informatie voedingstabel

/ Per portie
Energie
279 kcal/ 1172 kJ
Vetten
11,5 g
Vetzuren totaal verzadigd
2,5 g
Vetzuren enkelv onverz
5,4 g
Vetzuren meerv onverz
2,6 g
Koolhydraten
11,5 g
Mono en disacchariden
6,3 g
Eiwitten
32 g
Vezels
0,9 g
Natrium
682 mg
Zout
1,5 g
Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.