Linzen met huisbereide worst van varkensvlees, wijn en rozemarijn

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Stap 1.

Meng het varkensgehakt, de wijn, het venkelzaad en de rozemarijn en breng op smaak met zout en peper.

 

Stap 2.

Verdeel het mengsel in 8 en rol elk deel in een worstvorm van 8 cm lang en 3 cm diameter. Verpak de worsten stevig in zilverpapier waarvan u de uiteinden omdraait zoals de verpakking van een snoepje.

 

Stap 3.

Breng een grote pan met water aan de kook.

Stap 4.

Pocheer de worsten 3 minuten in het kokende water.

 

Stap 5.

Laat afkoelen en verwijder het zilverpapier. Door ze te pocheren, behouden de worsten hun vorm.

Stap 6.

Giet 2 eetlepels olie in een bakpan en bak de worsten aan alle kanten goudbruin.

Stap 7.

Doe 1 eetlepel olie in een pan en fruit de wortels, de aardappels en de knolselderie.

 

Stap 8.

 

 

Stap 9.

Giet een beetje water in de pan, voeg de kerstomaatjes toe, dek af met een deksel en laat nog 5 minuten, of tot de groenten gaar zijn, verder stoven.

Ingrediënten:

Voor 4 personen
  • 500 g varkensgehakt
  • 2 el droge witte wijn
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl gehakte rozemarijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 150 g aardappelen, in kleine blokjes
  • 100 g knolselderie, in kleine blokjes
  • 10 kerstomaatjes
  • 240 g groene linzen in blik, uitgelekt
Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.