Makiko’ s snelle ‘kipfilet met gember’

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Stap 1.

Meng de kip goed door de marinade en laat 15 tot 30 minuten intrekken.

 

Stap 2.

Zet een wok of grote bakpan op het vuur en doe de zonnebloemolie erbij

 

Stap 3.

Haal de kipfilet uit de marinade en bak hem samen met de ui goed gaar.

 

Stap 4.

Voeg nu de rest van de marinade weer toe en verhit het geheel nog even goed op hoog vuur. Serveer er witte rijst bij.

Ingrediënten:

Voor 4 personen
  • 3 grote kipfilets, in blokjes van ½ cm dikte
  • 1 ui in reepjes van ½ cm dikte
  • 1-2 eetlepels zonnebloemolie
  • - Marinade -
  • 5 eetlepels Japanse sojasaus (van Kikkoman bijvoorbeeld)
  • 3 eetlepels Japanse sake (Japanse rijstwijn)
  • ½ eetlepel suiker
  • 1 eetlepel gembersap (rasp een verse gemberwortel en pers het sap eruit)

Informatie voedingstabel

/ Per portie
Energie
338 kcal / 1418 kJ
Eiwitten
42 g
Vetten
14,7 g
Koolhydraten
8,8 g
Voedingsvezel
0,4 g
Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.