Makiko’s gevulde shii-take

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Stap 1.

Snijd het steeltje van de shii-take af maar gooi de steeltjes niet weg! Snijd de steeltjes en de ui heel fijn en doe dit bij het gehakt. Voeg zout toe en meng goed.

 

Stap 2.

Doe een beetje bloem in de binnenkant van de shii-take, dan blijft het gehakt beter ‘plakken.’ Vul dan de shii-take met het gehaktmengsel.

 

Stap 3.

Verhit de olie in de koekenpan, doe de shii-take met de kant van het gehakt naar beneden in de pan en doe er een deksel op. Draai, als het gehakt gaar is, de shii-take voorzichtig om. Doe alle ingrediënten voor de saus erbij in de pan en meng ze.

Stap 4.

Laat alles op een middelhoog vuur doorkoken totdat de saus is ingedikt en er een laagje op de paddenstoelen zit. Snijd een aantal shii-takes door voor een mooi effect. Serveer met wat peterselie voor een frisgroene uitstraling.

 

Tip!

Je kunt dit gerecht ook maken zonder de saus. Bak de gevulde paddenstoelen met wat olie en eet ze met een beetje mayonaise of tomatenketchup!

Ingrediënten:

Voor 4 personen
  • 16 stuks shii-take
  • - Voor de vulling -
  • 250 gram gemengd gehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 eetlepel zout
  • - Voor de saus -
  • 2 eetlepels sake
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels mirin
  • 2 eetlepels suiker

Informatie voedingstabel

/ Per portie
Energie
221 kcal / 921 kJ
Eiwitten
14,9 g
Vet totaal
13,8 g
vetzuren totaal verzadigd
4,8 g
vetzuren enkelv onverz
6,5 g
vetzuren meerv onverz
1,3 g
Koolhydraten
8,4 g
Mono- en disacchariden
6,32 g
Vezels
2,1 g
Natrium
876 mg
Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.