Nuggets met tofu en tonijn

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Stap 1.

Verwarm de tofu 2 minuutjes in de microfolfoven, zodat hij een beetje vocht verliest. Laat vervolgens afkoelen. Dep hem droog en laat uitlekken in een vergiet

Stap 2.

Doe de tofu in de plastick zak, samen met de andere ingrediënten, behalve de mayonaise en de wasabi
Sluit de zak goed af en meng alle ingrediënten.

Stap 3.

Vorm met de bekomen mengeling nugets. Dit kan best een beetje lastig zijn omdat de nuggets gemakkelijk uiteenvallen Eens je ze langs  kant  1 hebt gefrituurd in de hete olie worden ze een stuk steviger.

Stap 4.

Verwarm een bodempje olie in een pan en frituur de nuggets. Deze moeten voor de helft ondergedomeld zijn in de olie.

Stap 5.

Meng de mayonaise naar smaak met de wasabi.

Stap 6.

Geen fan van wasabi? Serveer ze dan gewoon met mayonaise of met ketchup, af allebei!

Ingrediënten:

Voor 4 personen
  • Een grote, propere (diepvries) plastick zak
  • 1 pakje tofu natuur (te vinden in de supermarkt)
  • 1 blikje tonijn in eigen nat, uitgelekt
  • 1 lente uitje, gesnipperd
  • 1 koffielepel pindakaas
  • 1½ koffielepel maizena
  • 2 soeplepels Japanse sojasaus
  • ½ koffielepel suiker
  • ½ koffielepel zout
  • Zonnebloemolie
  • Mayonaise
  • Japanse wasabipasta

Informatie voedingstabel

/ Per portie
Energie
171 kcal / 713 kJ
Eiwitten
14,6 g
Vetten
10,3 g
Koolhydraten
4,6 g
Vezels
0,5 g
Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.