Oosterse rijstnoedels met tofu

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Stap 1.

Breng 100 ml water aan de kook en voeg de amandelboter, het limoensap en de limoenzeste toe en meng goed. Laat afkoelen. Voeg de uitgelekte tofu toe en zorg dat die goed bedekt is met de marinade. Laat gedurende minstens 30 minuten of de hele nacht in de koelkast staan.

Stap 2.

Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af.

Stap 3.

Roerbak ondertussen de peulen 3 minuten in de chili-olie en voeg de paksoi toe. Roerbak nog 2 minuten zodat die zacht wordt en voeg dan de afgegoten noedels en de tofu met de marinade toe.

 

Stap 4.

Roerbak om alles goed te verwarmen.

Variatietips

Er bestaan verschillende soorten rijstnoedels, dus experimenteer met verschillende merken en diktes om erachter te komen welke soort je het lekkerst vindt. De tofu kan je eventueel vervangen door kip, varken of vis.

Ingrediënten:

Voor 4 personen
  • Rijstnoedels – zie serveersuggestie op de verpakking
  • Komijnpoeder, kurkumapoeder goed gemengd met het pindakaasmengsel – 1 theelepel van elk
  • 4 kroppen paksoi
  • 20 peulen
  • 6 eetlepels amandelboter
  • sap en zeste van 1 limoen
  • 400 g tofu, in blokjes gesneden
  • 1-2 eetlepels olijfolie geïnfuseerd met chili
  • 1-2 rode chilipepers, naar smaak
  • Zout, naar smaak
Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.