Rundvlees- en kokoscurry

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Stap 1.

Meng alle specerijen, waaronder de chilipepers of het chilipoeder en zout, en bak in de olie op een laag vuur tot ze hun geuren vrijgeven

 

Stap 2.

Meng het maïsmeel en de gemalen zwarte peper in een kom. Haal de reepjes rundvlees door het mengsel en zet opzij.

 

Stap 3.

Bak het vlees in de specerijenmix bruin. Roer af en toe.

Stap 4.

Voeg de in blokjes gesneden groenten toe en laat garen.

 

Stap 5.

Voeg de kokosmelk toe en roer tot alles doorwarm is.

Tips!

Gebruik naar eigen smaak andere vleessoorten of vis.
Voeg in plaats van kokosmelk 250 ml passata of tomaten in blik toe.
Gebruik een rode of groene chilipeper als je van extra heet houdt!

Recept bedacht door geregistreerd diëtist en voedingsspecialist Alison Clark voor de ‘Gut Week Campaign’ van 2015

Ingrediënten:

Voor 2 personen
  • 200 g reepjes rundvlees
  • 1-2 theelepel maïsmeel
  • Gemalen zwarte peper – naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie met knoflooksmaak
  • 1 stukje gember, gepeld en gehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • Verse chilipepers of chilipoeder – naar smaak
  • 1 paprika in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • Een snuifje zout
Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.