Doe het water en het bouillonblokje erbij. Kook alles circa 15 minuten en breng op smaak met peper en zout.
Bak intussen in een andere pan de kip goudbruin in zonnebloemolie. Voeg de kip toe aan de soep en laat het 30 minuten rustig doorstoven. Haal regelmatig het schuim van de soep af.
Nu kunnen de fusilli erbij, kook ze voor 12 minuten en voeg in de laatste 5 minuten alle groenten erbij, laat vijf minuten of langer als het nodig is zachtjes doorkoken totdat alles gaar is.
Zijn er kinderen bij? Voeg dan knackworstjes toe! Je kunt ook gehaktballetjes gebruiken. Is er nog wat over? Dan heb je een lekkere basis voor tomatensoep.
Nabe met vis is een aanrader! Vervang de kip door vis zoals zalm of een stevige witte vis. Snij de vis in kleine stukken en doe deze er als laatste bij. Kook dan drie tot vier minuten gaar.
We beloven dat onze mails alleen maar inspirerende en nuttige informatie bevatten! Wil je niks missen van onze activiteiten?