Vegetarische lasagna met een gut-twist

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Verwarm de oven voor op 200°C

Rode saus:

Stap 1.

Kook de linzen in ruim water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2.

Was de wortelen, schil en snijd ze in schijfjes.

Stap 3.

Maak de schorseneren proper en schil ze. Snijd ze in schijfjes en leg ze in een kom met koud water en azijn (zo worden ze niet bruin).

Stap 4.

Was de tomaten en paprika’s en snijd ze in kleine blokjes.

Stap 5.

Pel de ui en snijd in kleine blokjes. Pel de look en hak hem fijn.

Stap 6.

Borstel de champignons en snijd ze in plakken

Stap 7.

Stoof de ui in 2 eetlepels olijfolie glazig. Voeg vervolgens de look, wortelen, uitgelekte schorseneren, paprika’s en tomaten toe.

Stap 8.

Blus de groenten met de passata.

Stap 9.

Laat het geheel pruttelen op een laag vuurtje met deksel op de pan tot de groenten krokant zijn.

Stap 10.

Bak ondertussen de champignons in een pan met 1 eetlepel olijfolie.

Stap 11.

Meng de linzen en champignons door de rode saus.

Witte saus

Stap1

Breng de melk of sojadrank aan de kook.

Stap 2.

Kruid de melk met nootmuskaat, een beetje zout en peper

Stap 3.

Klop de maïzena of bloem los in een beetje water.

Stap 4.

Voeg het mengsel toe net voordat de melk kookt. Roer nog een 3-tal minuten door totdat de melk indikt.

Lasagna

Stap 1.

Neem een ovenschotel en begin met een dunne laag rode saus. Leg vervolgens een laag lasagnevellen, een laag rode saus, een laag witte saus en opnieuw lasagnevellen.

Stap 2.

De laatste laag moet een laag witte saus zijn met daarop de geraspte kaas uitgestrooid.

Stap 3.

Zet het geheel 30-45 minuten in een oven van 200°C

In samenwerking met Nathalie Antonis, erkend diëtiste en foodlover.

Ingrediënten:

Voor 4 personen
  • 10 lasagnevellen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g gemalen kaas (met 20% vet en vegetarisch symbool)
  • 2 verse tomaten
  • 1 fles passata (+/- 700 g)
  • 4 wortelen
  • 200 g schorseneren (of diepvries)
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 ui
  • 2 paprika’s
  • 1 bakje champignons (250 g)
  • 2 teentjes knoflook (ofwel 2 eetlepels fijngesneden diepgevroren look)
  • Verse kruiden: tijm, basilicum, rozemarijn, laurier…
  • 300 g droge linzen
  • 750 ml halfvolle melk (of ongezoete sojadrank)
  • 2-3 eetlepels bloem om in te dikken (of maïzena)
  • Kruiden: nootmuskaat, peper en een beetje zout

Informatie voedingstabel

/ Per portie
Energie
875 kcal
Eiwitten
45,7 g
Vetten
19,1 g
Koolhydraten
114,8 g
Vezels
29,7 g
Zout
1,8 g
Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.