Darmvriendelijke recepten
Vegetarische lasagna met een gut-twist
Deze veggie lasagna is één van mijn lievelingsrecepten, boordevol vezels dankzij de linzen en groenten! Het perfecte vegetarische avondmaal met ook prebiotische vezels uit schorseneer en ajuin.
Met de medewerking van Nathalie Antonis, diëtiste - voedingsdeskundige
4 personen
35 min
Ingrediënten
Instructies
Ingrediënten:
- 10 lasagnevellen
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 g gemalen kaas (met 20% vet en vegetarisch symbool)
- 2 verse tomaten
- 1 fles passata (+/- 700 g)
- 4 wortelen
- 200 g schorseneren (of diepvries)
- 2 eetlepels azijn
- 1 ui
- 2 paprika’s
- 1 bakje champignons (250 g)
- 2 teentjes knoflook (ofwel 2 eetlepels fijngesneden diepgevroren look)
- Verse kruiden: tijm, basilicum, rozemarijn, laurier…
- 300 g droge linzen
- 750 ml halfvolle melk (of ongezoete sojadrank)
- 2-3 eetlepels bloem om in te dikken (of maïzena)
- Kruiden: nootmuskaat, peper en een beetje zout