Warm gerookte zalm met slaatje van bladspinazie en citroen

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Stap 1.

Verwijder de schil en het wit van de citroen. Snijd in zo dun mogelijke schijfjes en verwijder de pitjes.

Stap 2.

Doe de citroenschijfjes, eventueel overtollig sap, de fijne kristalsuiker, de kappertjes en de olijfolie in een kom en meng goed.

Stap 3.

Stoom de spinazie 1 minuut tot die net begint te slinken. Dompel onder in koud water en laat goed uitlekken.

Stap 4.

Schik de spinazie op het bord en leg er een portie zalm bovenop.

Stap 5.

Leg enkele schijfjes citroen aan één kant van de zalm en overgiet de zalm en spinazie met het mengsel van citroensap, kappertjes en olijfolie.

Ingrediënten:

Voor 2 personen
  • 1 citroen
  • 2 tl fijne kristalsuiker
  • 2 tl kappertjes
  • 2 el kwalitatieve olijfolie
  • 2 x 150 g porties warm gerookte zalm
  • 300 g spinazie
  • Zout en peper naar smaak
Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.