WATERKEFIR

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Stap 1.

Doe 10 g gedroogde kefir korrels in een weckpot van 1,5l.

Stap 2.

Voeg 800 ml (kraan)water eraan toe.

Stap 3.

Voeg de kristalsuiker toe en roer goed totdat de suiker opgelost is.

Stap 4.

Snijd de dadels in stukjes en de citroen in plakjes en voeg het toe aan de drank.

Stap 5.

Roer het geheel en sluit de weckpot.

Stap 6.

Zet de weckpot op een plaats met licht en op kamertemperatuur.

Stap 7.

Na 2 dagen (48 uur) mag je de drank zeven. Giet de drank in een fles en bewaar in de koelkast. Eenmaal de waterkefir in de koelkast staat, stopt de fermentatie.

Ingrediënten:

Voor 1 Liter
  • 10 g gedroogde kefir korrels
  • 2 gedroogde dadels
  • Enkele schijfjes biologische citroen
  • 40 g kristalsuiker

Informatie voedingstabel

/ Per portie
Energie
40 kcal
Eiwitten
0,0 g
Vetten
0,0 g
Koolhydraten
0,0 g
Vezels
0,0 g
Zout
0,0 g
Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.