Yakult gebruikt cookies op zijn websites voor analytische doeleinden én om uw gebruikersinstellingen en voorkeuren te onthouden voor volgende bezoeken aan onze websites. Indien u onze websites blijft bezoeken aanvaardt u het gebruik van deze cookies, zoals beschreven in onze privacyverklaring. Ok

Rijstsalade met geroosterde courgette, pijnboompitten en munt

 

 

Risottorijst is ook heerlijk in salades!

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C / gasstand 6. Haal de courgettes door de olijfolie en leg ze op een braadslee. Plaats op de hoogste stand in de voorverwarmde oven.

Stap 2

Bak gedurende 15 – 20 minuten tot ze zacht zijn en bruin beginnen te kleuren.

Stap 3

Doe de rijst in een steelpan en voeg de bouillon toe. Laat 12 minuten pruttelen tot de rijst zacht is. Laat afkoelen.

Stap 4

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.

Stap 5

Haal de courgettes uit de oven wanneer ze gaar zijn en voeg ze toe aan de rijst en de pijnboompitten.

Stap 6

Besprenkel met het sap van een citroen en breng op smaak met zout en peper.

Stap 7

Voeg wat verkruimelde feta en verse munt toe en meng goed.

Stap 8

Bewaar in de koelkast tot net voor het serveren. Bewaar een kwart van deze salade in een afgesloten doos om koel te houden tot de lunch.

Ingrediënten

Ingrediënten
  • 4 middelgrote courgettes, in stukken van 5 cm
  • 2 el olijfolie
  • 200 g risottorijst
  • 500 ml water
  • 40 g pijnboompitten
  • Versgeperst sap van een grote citroen
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 100 g verkruimelde feta
  • 1 el gehakte munt

Tijd

Moeilijkheids- graad

medium

Voedingswaarde / 

per portie

Energie 328 kcal
Eiwitten 9,9 g
Koolhydraten 37,9 g
Waarvan suikers 2,2 g
Vetten 13,7 g
Vezels 1,2 g
Zout 363 mg

  • Proteïnen
  • Gluciden
  • Vetten