Rundvlees- en kokoscurry

Stap 1.

Meng alle specerijen, waaronder de chilipepers of het chilipoeder en zout, en bak in de olie op een laag vuur tot ze hun geuren vrijgeven.

Stap 2.

Meng het maïsmeel en de gemalen zwarte peper in een kom. Haal de reepjes rundvlees door het mengsel en zet opzij.

Stap 3.

Bak het vlees in de specerijenmix bruin. Roer af en toe.

Stap 4.

Voeg de in blokjes gesneden groenten toe en laat garen.

Stap 5.

Voeg de kokosmelk toe en roer tot alles doorwarm is.

Variatietip

Gebruik naar eigen smaak andere vleessoorten of vis.
Voeg in plaats van kokosmelk 250 ml passata of tomaten in blik toe.
Gebruik een rode of groene chilipeper als je van extra heet houdt!


Recept bedacht door geregistreerd diëtist en voedingsspecialist Alison Clark voor de 'Gut Week Campaign' van 2015

Ingrediënten

INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN
  • 200 g reepjes rundvlees
  • 1-2 theelepel maïsmeel
  • Gemalen zwarte peper – naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie met knoflooksmaak
  • 1 stukje gember, gepeld en gehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 thelepel kurkumapoeder
  • Verse chilipepers of chilipoeder – naar smaak
  • 1 paprika in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • Een snuifje zout

Time

Moeilijkheids- graad

medium