Wetenschap zit in ons DNA

Wetenschap is altijd al het hart van het bedrijf Yakult geweest!  Wist je dat er ongeveer 250 wetenschappers werken bij het Yakult Central Institute in Japan en het Yakult Europese Research Centre in Gent? Zij houden zich elke dag bezig met onderzoek en innovatie.  

Wetenschappelijk onderzoek

Inmiddels zijn er ruim 500 onderzoeken over de rol en eigenschappen van de LcS-bacterie gepubliceerd in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften. Door deze onderzoeken hebben we in diverse landen w.o. Zwitserland, goedkeuring gekregen om bepaalde gezondheidsclaims te gebruiken.  In 1995 was  Yakult  zelfs een van de eerste producten die in Japan de ‘Food for  Specified Health Use’ (FOSHU)  status kreeg.

Internationaal wetenschappelijk onderzoek  

Naast het uitvoeren van  eigen onderzoek, ondersteunt  Yakult ook onafhankelijk onderzoek in universiteiten, ziekenhuizen en onderzoekscentra overal ter wereld om,  in samenwerking met wetenschappers en gezondheidsprofessionals,  tot nieuwe inzichten te komen.

Yakult in de ruimte

In samenwerking met het Japan Aerospace Exploration Agency is Yakult in 2017  een project gestart om te kijken hoe de bacterie in Yakult het menselijk lichaam beïnvloedt. Er wordt gedacht dat de hoeveelheden bacteriën in je darmen veranderen als je in de ruimte bent.

Met het oog op toekomstige ruimtereizen is dit iets waar we meer over willen weten. Yakult heeft de LcS-bacterie gevriesdroogd en zes maanden lang in capsules bewaard bij normale  temperaturen. Deze capsules met LcS-bacteriën kunnen door een onbemand voertuig naar het Internationale Ruimte Station (ISS) worden gebracht om door de astronauten te worden ingenomen. 

Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd.
Akkoord Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.