Slaatje met sobanoedels en gember-worteldressing

Het perfecte recept om een eenvoudige, voedzame en kleurrijke Japanse noedelsalade te bereiden!

Yuki's tip

Gebruik sesamzaadjes, fijn gesneden lente-ui, kruiden en tuinkers om te garneren.
De kooktijd is afhankelijk van het merk van de noedels. Lees de instructies op de verpakking voor de specifieke kooktijd.
U kunt zonnebloemolie, arachideolie of olijfolie gebruiken.
U kunt verschillende soorten noedels proberen: udon-, soba-, eier- of rijstnoedels.
U kunt elke groente naar keuze gebruiken.
In de koelkast blijft noedelsalade 3 dagen goed.

Recept van Yuki Gomi in samenwerking met Yakult 

Stap 1

Breng water aan de kook en kook de noedels gedurende 6 à 8 minuten.

Stap 2

Voeg 2 à 3 keer een kop koud water toe terwijl de noedels koken. Dit verbetert de textuur van de noedels.

Stap 3

Giet de noedels af en spoel ze met koud water, zodat ze niet verder koken.

Stap 4

Meng ze met de olie en serveer ze in een kommetje.

Stap 5

Voor de dressing mengt u de wortel, ui, gepelde gember, olijfolie, sojasaus, rijstazijn, mirin en honing in een keukenmachine tot een gladde massa.

Stap 6

Snijd de tomaten in hapklare stukjes en leg ze samen met de slablaadjes op de noedels.

Stap 7

Giet er vlak voor het serveren de dressing overheen.

Ingrediënten

Voor 2 porties
  • 150 g gedroogde sobanoedels
  • 6 pruimtomaten
  • 6 roosjes broccoli (gekookt of gestoomd)
  • 6 suikererwten
  • 50 g rode kool
  • ¼ kop edamame (gekookt)
  • 1 kop gemengde sla
  • ½ el arachideolie
  • 1 middelgrote wortel
  • 1 kleine rode ui
  • 1 cm gepelde gember
  • 80 ml olijfolie
  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml rijstazijn
  • 1 el mirin
  • 1 el honing

 

Naar keuze;

  • Sesamzaadjes
  • Lente-ui
  • Bieslook
  • Shisoblaadjes
  • Koriander
  • Tuinkers

Tijd

+/- 15 minuten

Moeilijkheids- graad

gemakkelijk